• CZK EUR USD
  • LOGIN Registrace

Nová služba DNS Hosting

Mnoho z Vás se nás často dotazovalo na možnost provozu DNS pro doménu, která je z historického důvodu vedena u jiného registrátora. O víkendu jsme dokončili implementaci služby DNS Hosting v rámci rozhraní Subreg.CZ.
Jak službu DNS Hosting objednat a kolik stojí?
Službu DNS Hosting můžete objednat v naší administraci v menu DNS -> Nový DNS Hosting. Po objednávce, která je v reálném čase, se založí Vaše doména do DNS. Cena za službu je 10 Kč / měs. bez DPH za doménu.
Jak spravovat DNS Hosting?
Do správy DNS Hostingu se dostanete přes menu DNS -> Přehled DNS Hostingů, zde se po rozkliknutí nastavení u doméy dostanete do standardní stránky správy DNS.
Jaký je dopad na stávající fungování DNS?
Zavedením služby DNS Hosting, dochazí i ke změně práv přistup ke správě DNS domén, a to takto:
• pro zákazníka, který má doménu v naší správě, zůstává správa DNS i nadále bezplatná. Do správy DNS se dostanete standardně přes odkaz DNS u Vaší domény.
• pro zákazníka, který má u nás vedený Webhosting (i pro domény, které nejsou registrované u naší společnosti) a to po celou dobu platnosti Webhostingu, zůstává správa DNS i nadále bezplatná.
• pro zákazníka, který nemá doménu registrovanou u nás nebo nemá objednaný Webhosting je správa DNS zpoplatněna.
Kdy se mažou DNS záznamy?
DNS záznamy se mažou:
• po expiraci DNS hostingu pro doménu, která nemá žádné jiné služby v naší správě
• po expiraci Webhostingu pro doménu, která nemá žádné jiné služby v naší správě
• po expiraci domény u které není veden DNS hosting nebo Webhosting
• při transferu domény k jinému registrátorovi (mazání je okamžité)
Jak přidám doménu, která vyžaduje aktivní DNS před registrací?
Pro domény, které vyžadují přípravu DNS před registrací, je v menu DNS Položka „Příprava DNS” (dříve „Přidání domény do DNS”) a funguje stejně jako doposud s jediným rozdílem – interně zřídí bezplatně službu DNS Hosting, na dobu několika dní – tedy nezbytně nutnou pro registraci domény či přípravu DNS na transfer do naší správy.
Služba AnyCast DNS
Další alternativou ke standardní službě DNS, kterou si můžete objednat je služba AnyCast DNS. Na celém světě máme 50 nodů ve 36 lokalitách a 27 státech a jejich počet roste. Pomocí naší AnyCast DNS sítě můžete zrychlit Vaše DNS. Za pomocí směrovačů a směrovacích tabulek docílíme toho, že požadavek klienta na konkrétní server je veden nejkratší cestou (síťovou) k danému serveru v nejbližší lokalitě. Tím se zkracuje doba propojení uživatele s cílovým serverem a snižuje se tím latence a zvyšuje se rychlost načítání stránek.
Cena za službu je 10 Kč / měs. bez DPH za doménu, nebo individuálně v případě vlastního master serveru.
Více o službě AnyCast DNS se dočtete v našem článku: https://domenovy.blog/rychlejsi-dns-s-ceskou-sluzbou-predstavujeme-anycastdns-cz/
Tým Gransy

Společnost GRANSY spravuje      domén . Statistika domén >>

© 2014 - 2024 Gransy s.r.o. |  www.subreg.cz | Společnost Gransy je akreditovaným registrátorem organizace ICANN . Všechna práva vyhrazena.           subacc