• CZK EUR USD
  • LOGIN Registrace

Administrátorské účty jsou nyní dostupné všem!


Možná jste si jí už všimli - vedle uživatelského nastavení se Vám v menu objevila nová možnost: Správa administrátorů.

Tato funkce Vám umožní zřídit více přihlašovacích účtů pod Váš hlavní účet a nastavit jim základní pravidla, kam se mohou či nemohou dostat. Například účet s přístupem pouze k fakturaci pro účetní, která se pak po přihlášení dostane k Vašim fakturám, ale už se nedostane k žádným doménám a jejich administraci. Druhou výraznou vlastností, kterou tato novinka umožňuje, je definování samostatného uživatele pouze pro API - není pak tedy nutné sdílet ve Vašich skriptech přístupy pod hlavní účet.

Omezení se nastavuje dle jednotlivých kategorií a stránek odpovídající rozložení v menu. V nastaveni můžete povolit/odepřít přístup do celé kategorie (Domény, SSL, …) nebo nastavit oprávnění pro jednotlivé stránky (Domény -> Nová, Domény -> Prodloužení, …).

Připravili jsme pro Vás také základní role, které nastavení zjednoduší: Role “root” pro plný přístup, role “technical” pro přístup k neplaceným operacím a role “accountant” pro přístup účetní.

Upozorňujeme, že omezení přístupu je pouze vůči konkrétní stránce či kategorii. Tedy i když omezíte přístup na domain/renew, pořád bude v přehledu odkaz na prodloužení domény, který ovšem danému uživateli nebude fungovat. Nicméně, omezení domain/renew neomezuje domain/bulk, tedy daný uživatel i tak může zadat prodloužení domény přes hromadné operace. Rozšíření této funkčnosti plánujeme v budoucnu - přišlo nám ale škoda nezpřístupnit administrátorské přístupy již nyní.

S novou funkcí se upravila i přihlašovací stránka na http://subreg.cz, která nyní umožňuje přihlášení standardní za pomocí login/heslo Vašeho účtu a přihlášení administrátora za pomocí uživatel (administrátor), login (účet) a heslo administrátora.

Společnost GRANSY spravuje      domén . Statistika domén >>

© 2014 - 2024 Gransy s.r.o. |  www.subreg.cz | Společnost Gransy je akreditovaným registrátorem organizace ICANN . Všechna práva vyhrazena.           subacc