• CZK EUR USD
  • LOGIN Registrace

Poznejte naší Anycast síť

AnycastDNS.CZ
Co je AnycastDNS ?
AnycastDNS je DNS služba provozována na síti typu Anycast. Taková síť laicky funguje tak, že jsou po světě rozesety servery které mají stejnou IP adresu, a routovací pravidla mezi jednotlivými ISP zajistí, že se tazatel dostane na geologicky nejbližší server, a tedy se rapidně sníží potřebný čas na vyřízení DNS požadavku. Taková je teorie ???? Praxe je sice složitější, ale provozovatele Anycastových sítí se snaží k tomuto ideálnímu stavu přiblížit.
V ČR není moc poskytovatelů AnycastDNS síťí a upřímně ani neznáme takového poskytovatele, co by měl jednotlivé uzly na všech kontinentech (můžete nás opravit, pokud takového znáte), jako tomu je právě u naší sítě.
Na nezávislém monitoringu Anycast DNS provozovatelů - https://dnsperf.com - se nacházíme aktuálně na 13té pozici s globální latencí DNS 30ms!
Naše síť se aktuálně skláda z cca 50ti uzlů a to v následujících zemích:
Evropa:
- ČR (2x)
- Německo (2x)
- Anglie
- Francie (2x)
- Švédsko
- Itálie
- Norsko
- Holandsko (2x)
- Rusko
- Bulharsko
- Srbsko
Asie:
- Arménie
- Izrael
- Japonsko
- Jižní Korea
- Hong Kong
- Singapur
Australie & Oceanie
- AU - Melbourne (2x)
- AU - Sydney
Jižní Amerika
- Kolumbie
- Argentina (2x)
- Chile (2x)
- Brazílie (2x)
- Peru
Severní Amerika
- Kanada
- USA (11x)
Afrika
- Jižní Afrika (2x)
- Tanzánie
- Angola
- Nigérie
Máte-li svůj DNS server a chtěli by jste vyzkoušet náš AnycastDNS, nabízíme pro službu sekundárního serveru první měsíc zdarma, který Vám poskytne nejen informace o rozložení trafficu dotazů na Vaše domény (viz poslední obrázek), ale nám pomůže pro Vás připravit ideální cenovou nabídku. V případě provozu sekundárního serveru může Váš primární server fungovat nejen jako veřejný DNS server, ale i také v režimu skrytého serveru který pouze poskytuje přes AXFR zóny pro transfer.
Pro malé zákazníky bez DNS serveru je možné provést aktivaci AnycastDNS v rozhraní Subreg v
nastavení DNS, a to již za 10,- Kč / měs bez DPH.
Pro více informací nás neváhajte kontakovat na: info@anycastdns.cz
Tým Gransy ????

Společnost GRANSY spravuje      domén . Statistika domén >>

© 2014 - 2024 Gransy s.r.o. |  www.subreg.cz | Společnost Gransy je akreditovaným registrátorem organizace ICANN . Všechna práva vyhrazena.           subacc