• CZK EUR USD
  • LOGIN Registrace

Doménové info - listopad 2016

10. listopadu 2016 (last update 15. 11.)

Informace k doménám, změnám cen a další novinky z doménového světa.

 

Nové akreditace pro společnost Gransy

Na přelomu léta a podzimu jsme rozšířili naše akreditace o nové Registry. Stali jsme se novým registrátorem společnosti BOSTONIVY Registry, která má v portfoliu zajímavé nové TLD jako: .trading, .forex, .spreadbetting, .markets nebo .broker.
Nové TLD jsme rozšířili o nabídku domén .games, .shop, .shopping, .doctor nebo .makeup.
Od 21. listopadu startuje velice zajímavá nová TLD: .blog.

AT domény - uvolnění 1 a 2 znakových domén k registraci

Správce domén .AT, AT.NIC zahájil uvolnění jedno a dvou znakových domén. Registrace má několik fází. Od registrace ochranných známek, aukční model v období 7. - 28. listopadu až do poslední fáze, kdy budou volně nabídnuty domény k registraci systémem nejrychlejší registrace. Od 6. prosince bude tedy GENERAL AVAILABILITY stylem "First come first served".

Zlevnění domén COM.BR a novinka v nabídce NET.BR (Brazílie)

Od října byly zlevněny domény COM.BR, byl zrušen poplatek za transfér a do naší nabídky přibyla doména NET.BR. Pro obě TLD nabízíme aktuálně Trustee zdarma!

Zlevnění domén .DO (ccTLD Dominikánská republika)

Od 15. 11. jsme výrazně zlevnili ceny registrace o obnovy domén .do, art.do a také com.do. Jedná se o domény Dominikánské republiky.

Změna pravidel registrace .BE domén (Belgie)

Belgický registr mění od 1. 12. 2016 podmínky registrace domén .be. Nové podmínky jsou publikovány na webových stránkách www.dnsbelgium.be.
Registr si přidává možnost spustit na základě neaktuálních nebo falešných údajů v WHOIS databázi kontrolu. Při neúspěšné validaci může doménu zablokovat nebo rovnou i smazat. Dále je v případě vyplnění pole organization u kontaktu majitele, kontakt automaticky brán jako firemní. Název firmy má přednost před jménem kontaktu a nedochází ke skrytí WHOIS údajů jako tomu je u kontaktu soukromé osoby (jméno, adresa, fax).

Zdražení .NET a .BIZ v roce 2017

Od 1. února 2017 registr VeriSign bude opět zvyšovat ceny domén .NET (cca 10 %).
Od 6. března 2017 registr Neustar bude zvyšovat ceny domén .BIZ (cca $1).

Registr DONUTS zdražil některé své koncovky

Od 1. října registr DONUTS zdražil o více než 50 % ceny domén .camera, .camp, .cleaning, .dog, .glass, .kitchen, .plumbing, .shoes, .solar a .toys. Nové ceny pro registraci domén jsou již platné, do konce roku 2016 jsou zachovány ceny pro platbu obnovovacího poplatku. Poté budou stejné jako registrace nových domén.

Centralnic ruší vybrané koncovky

Registr Centralnic se rozhodl zrušit některé ze svých koncovek k 30. 4. 2017. K tomuto datu budou všechny domény s těmito koncovkami deaktivovány .AR.COM, .GB.COM, .HU.COM, .KR.COM, .QC.COM, .NO.COM, .SE.COM a .UY.COM. Jako náhradu nabízí registr registraci pod jinou vybranou koncovkou na 2 roky zdarma.

 

Společnost GRANSY spravuje      domén . Statistika domén >>

© 2014 - 2024 Gransy s.r.o. |  www.subreg.cz | Společnost Gransy je akreditovaným registrátorem organizace ICANN . Všechna práva vyhrazena.           subacc