• CZK EUR USD
  • LOGIN Registrace

Doménové info - duben 2016

19. dubna 2016

Informace k doménám, změnám cen a další novinky z doménového světa.

 

CZ doména - úprava pravidel

Správce domén .CZ, sdružení CZ.NIC oznamuje vydání nové verze Pravidel registrace .cz platné od 15. 5. 2016.
Jediná změna se týká reakce na novelu zákona č. 634/1992 Sb., o ochraně spotřebitele, kdy podnikatel prodávající výrobky nebo poskytující služby je povinen spotřebitele informovat o subjektu mimosoudního řešení sporu, který je pro daný typ služby/prodávaného (nabízeného, poskytovaného, zprostředkovaného) výrobku příslušný, a to včetně internetové adresy takového subjektu.
Podrobnější informace o změnách jsou uvedeny na stránkách registru.

CC domény - snížení ceny

Od 1. 5. dochází ke snížení cen domény .CC. Z původních 20 USD se nová cena snižuje na 14,90 USD. Současně dochází ke zvýšení poplatku ze restore domény na 60 USD.

EU doména také v cyrilici .ею

Na základě ICANN ccTLD IDN Fast Track procesu bude od 1. června 2016 uvedena nová doména .ею. Správcem nové domény je sdružení EURid.

EU doména - úprava pravidel

Správce domén .EU, sdružení EURid oznamuje úpravu Pravidel registrace .eu platné od 1. 6. 2016, která souvisí s novou IDN doménou v cyrilici.
Podrobnější informace o změnách jsou uvedeny na stránkách registru.

Úprava cen za RESTORE domén

Dochází k úpravě cen RESTORE (obnovení) některých domén v Redemption period.
Nové TLD od M+M Registry na 100 USD: .bayern, .beer, .casa, .cooking, .country, .fishing, .horse, .london, .miami, .nrw, .rodeo, .surf, .vip, .vodka, .work, .yoga, .wedding, .fashion, .garden, .fit
Doména .TV na 80 USD.

 

Upřesnění poplatků za doplňkové služby

Od 1. 5. 2016 jsou upřesněny doplňkové služby k registraci a správě domén. Informace o využití doplňkových služeb naleznete v ceníku domén.

Společnost GRANSY spravuje      domén . Statistika domén >>

© 2014 - 2024 Gransy s.r.o. |  www.subreg.cz | Společnost Gransy je akreditovaným registrátorem organizace ICANN . Všechna práva vyhrazena.           subacc